Kako najbolje iskoristiti retrogradnu Veneru

Ulazimo u period retrogradne Venere. Idealno je vrijeme da ispitate jeste li zadovoljni sa svojom vezom, a ako ste slobodni i želite pronaći partnera dobit ćete snagu da manifestirate svoje snove - ali dobro pripazite što želite

Venera simbolizira osjećaj osobne vrijednosti i sposobnost stvaranja intimnih veza. Ona simbolizira ono što želimo i što smatramo lijepim. Posljednji je put Venera bila retrogradna 2018., a sada je retrogradna od 14. svibnja do 26. lipnja 2020.

Ciklus Venere traje oko godinu i pol dana, pa su trenuci njene retrogradnosti u kojima započinje njen novi ciklus posebno važni kako bismo preispitali što stvarno želimo, kakva je naša trenutna intimna veza, jesmo li zadovoljni u njoj.

Ako nismo u vezi, a željeli bismo pronaći partnera, početak Venerinog ciklusa u sebi nosi golemu snagu i potencijal da na neki novi, osvježeni način manifestiramo ono što želimo.

No, uz Veneru vrijedi ono staro pravilo: pazi što želiš jer bi ti se moglo ostvariti! Ako nismo precizirali svoje želje i ako one ne odgovaraju našoj unutarnjoj istini, onda nećemo biti zadovoljni rezultatima.

Retrogradno razdoblje Venere sugerira nam da se smirimo, povučemo se u svoju nutrinu kako bismo osjetili koje su nam vrijednosti i želje nametnute izvana, a što mi sami želimo bez obzira na očekivanja drugih i razne pritiske okoline.

U ovom razdoblju možemo se riješiti nepotrebnih društvenih odnosa, loše ljubavne veze i lažnih vrijednosti, preispitati svoju financijsku situaciju, ponovo učvrstiti osjećaj vlastite vrijednosti, prisjetiti se kako treba voljeti i prihvaćati sebe.

Iznad svega, možemo svoju intimnu vezu povesti u novu fazu razumijevanja i ljubavi. Ako ne obratimo pozornost na to da na odnosu treba stalno raditi, njegovati ga i razvijati, propustit ćemo trenutak kad su moguće pozitivne promjene, pa umjesto toga stvari mogu krenuti naopako.

Senka Ljubić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr