Kako komuniciraju vodeni znakovi?

Rak, Ribe i Škorpion senzibilni su i nadahnuti govornici koji svojim riječima mogu doprijeti do srca, ali i izmaštati mnogo toga...

Tajanstveni vodeni um

Kad se u način razmišljanja i komunikacije uvuče istančanost osjećaja, dobivamo posebno senzibilne i nadahnute govornike koji svojim riječima mogu doprijeti do srca drugih. U umu koji se koristi energijom vode svi se izvanjski podražaji obrađuju kroz unutarnju prizmu osjećaja. Um procjenjuje kako se osjećamo u nekoj situaciji, osjećamo li sigurnost ili strah, ugodu ili neugodu. Vodeni um uvijek je pomalo tajanstven, naglašeno maštovit i sposoban intuitivno povezivati dojmove. Zaključci i reakcije donose se ovisno o subjektivnim procjenama, često se oslanjaju na intuiciju.

Kad se u komunikaciji koristi vodena energija, rezultat je velika uvjerljivost. Vodeni znakovi instinktivno osjećaju što trebaju reći kako bi vam ugodili ili kako bi vas uvjerili u nešto. Nisu pretjerano pričljivi, a komunikacija je obojena toplinom osjećaja, profinjenim izražavanjem i blagošću. Pozorno će vas slušati i suosjećati s vama, pokazati golem interes za vaše osjećaje, što ih čini izvanrednim u zanimanjima u kojima pomažu drugima.

Idealiziranje ljudi i događaja

Vodeni um često se vraća u prošlost. U sjećanjima i uhodanim načinom razmišljanja drži se onih uvjerenja koja su mu značila sigurnost i utjehu. Kad je nesiguran, bježi u svijet mašte, idealizirajući događaje i ljude iz prošlosti.

Vodeni znakovi često se mogu izgubiti u svijetu mašte i djelovati odsutno. Ribe i Rak katkad zbunjuju druge svojim nepovezanim mislima koje se mijenjaju prema unutarnjem ritmu osjećaja. Škorpion je, naprotiv, izrazito prodornog uma koji uvijek pogađa u srž stvari, nepokolebljivo iskren, ali katkad pretjerano zatvoren. Rak i Ribe pod svaku će cijenu željeti zadržati emotivnu sigurnost pa panično izbjegavaju svađe, čak i pod cijenu pribjegavanja lažima.

Komunikaciju će unaprijediti ako shvate da drugi nemaju telepatske sposobnosti i ne mogu znati što vodeni um od njih očekuje. Preciznije izražavanje stavova i želja spriječit će nesporazume.

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr