Top 4 ženska problema: Prepoznajete li se u kojem?

Problemi sa štitnjačom, PMS, menopauza ili perimenopauza te manjak energije neke su od tegoba s kojima se gotovo svaka žena susretne barem jednom u životu. Nasreću, postoji univerzalno i prirodno rješenje za sve...

Maca je stoljećima služila kao hrana i lijek za starosjedioce Perua. Među svojim mnogobrojnim namjenama, tradicionalno se jela kuhana za poboljšanje energije, plodnosti, libida i funkcioniranje rada štitnjače, kao i za rješavanje menstrualnih i menopauzalnih simptoma. Ovaj se korijen, na zapadu, poznat kao super hrana i adaptogena biljka, danas koristi kao prirodna pomoć kod spomenutih tegoba.

Neugodni simptomi PMS-a

Koliko ima žena toliko ima simptoma PMS-a. Medicini još nedokučivim emocionalnim i fizičkim promjenama, s kojima se susreće oko 90 posto žena svakog mjeseca, potrebno je pristupiti na holistički način unoseći promjenu u cjelokupni stil života.

Važno je posvetiti pažnju prehrani, redovito se baviti umjerenom fizičkom aktivnošću, dovoljno vremena odvojiti za odmor i san te poboljšati opće zdravstvenog stanja.

Dobra je vijest da vam u tome vam u potonjem može pomoći Crvena aktivirana Maca, jedna je od tri vrste peruanske mace koja ima najviše antioksidativne i nutritivne vrijednosti.

Pokazalo se da korijen mace u prahu, iako ne sadrži biljne estrogene ili bilo koje druge fitohormone, uravnotežuje hormone estrogen i progesteron te dovodi u balans endokrine žlijezde što može pomoći ublažiti simptome PMS-a: smanjiti grčeve, nadutost, umor, razdražljivost, žudnju za hranom, glavobolje, a poboljšati kvalitetu sna i izdržljivost. Također, pomaže i kod policističnih jajnika, te pojačava libido.

crvena maca

Problemi sa štitnjačom

Koliko god štitna žlijezda bila mali organ, ima velik učinak na ljudski organizam. Bilo da proizvodi previše ili premalo hormona, to može uzrokovati neravnotežu u organizmu koja je povezana s nizom različitih simptoma.

Čak i ako pokušamo zdravo i uravnoteženo jesti, namirnice su u većini hranjivih tvari smanjene pa su dodaci prehrani neophodni za održavanje zdrave štitnjače. Premium MIX aktivirana Maca kombinacija je sve tri vrste peruanske mace: žutom, crvenom i crnom čija kombinacija i obilje nutrijenata blagotvorno djeluje na zdravlje endokrinih žlijezda, uključujući i štitnu žlijezdu. Aktivirana Maca prah ne zamjenjuje hormone već uravnotežuje lučenje hormona.

mix maca

Hormonalni izazovi perimenopauze i menopauze

S prirodnim razdobljem koje označava kraj menstruacijskih ciklusa i završetak reproduktivne sposobnosti svaka se žena počinje suočavati u 40-im godina. Da vam jače izraženi simptomi perimenopauze ili menopauze ne bi smanjili kvalitetu života i spriječili vas u obavljanju svakodnevnih aktivnosti hormonska nadomjesna terapija nije jedino rješenje.

U potrazi za boljim, stigli smo do Anda čije stanovnice nikada nisu imale problema s menopauzalnim smetnjama jer svakodnevno konzumiraju termički obrađenu Macu. Crvena aktivirana maca balansira hormone, uključujući progesteron i luteinizirajući hormon koji potiče rad jajnika.

Ujedno, Maca poboljšava rad endokrinih žlijezda koje zauzvrat aktiviraju čitav organizam vraćajući ga optimalnom funkcioniranju, odnosno stvaranja optimalne količine hormona. Žene koje konzumiraju macu primjećuju poboljšanja u snu, raspoloženju, energiji i vrućim naletima.

crvena maca kapsule

Manjak energije i iscrpljenost


Bilo da je vaš cilj dovršiti svoju prvu utrku na 5 km, imati više energije ili biti fokusiraniji na svakodnevne obaveze. Umjesto da posegnete za još jednom šalicom kave, energetskim napitkom ili sintetičkim dodacima prehrani – zašto se ne biste okrenuli crnoj maci, prirodnom podizaču energije?

Crna aktivirana maca slovi za super hranu jer je bogata s preko 20 aminokiselina, uključujući 8 esencijalnih aminokiselina, 20 masnih kiselina slobodnog oblika, vitamina B1, B2, C i E, kalcija, magnezija, kalija, bakra, mangana, selena i željeza.

Korijene mace tradicionalno su koristili Inka ratnici kako bi im pomogli da bore na velikim nadmorskim visinama, gdje je razina kisika samo 40% od one na razini mora. Vježbanje u takvim uvjetima više umara tijelo, ali su vjerovali da im maca daje izdržljivosti. Suvremena su istraživanja potvrdila njihova vjerovanja - da crna maca značajno poboljšava i fizičke i mentalne performanse.

crna maca

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom Bioandina Premium Superfoods.

Promo

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci