Sensine metode uklanjanja celulita

Kad se svjesno i odgovorno bavite sobom, poštujete i volite svoje tijelo – i tijelo i um će vam uzvratiti zadovoljstvom. Bilo da iskušate francusku terapiju zadovoljstvom joie de vivre te je dopunite nekom profesionalnom metodom za uklanjanje celulita ili počnete vježbati jogu, prvo naučite voljeti svoje tijelo, sada i ovdje. Ono će vam uzvratiti zdravljem, vitkom linijom i zategnutom kožom

Kavitacija

Kao i svaka metoda, kavitacija je najučinkovitija ako se kombinira s promjenom nekih životnih navika. Tretmani kavitacije izvode se od pet do sedam dana, a rezultati su vidljivi odmah. Temelji se na radu niskofrekventnih ultrazvučnih valova koji probijaju nakupljene masne stanice, koje se zatim razlijevaju u međustaničnu tekućinu u obliku triglicerida, a uz posredovanje enzima dalje se razgrađuju na glicerol te djelovanjem limfe izbacuju višak tekućine iz tijela. Zbog toga se uz kavitaciju savjetuju dodatni tretmani limfne drenaže.

Kriolipoliza

Da toplina ublažava celulit, odavno se zna, no nedavno se pojavila nova metoda, kriolipoliza, koja djeluje upravo suprotno – smrzavanjem. Najnoviji tretman otapanja masnih naslaga uz pomoć uređaja smrzava celulit i smanjuje ga ne oštećujući tkivo, slično kao kada se ledom hladi upala mišića ili opeklina. Ekstremno niske temperature uništavaju stanice masti bez oštećenja kože ili mišića, nakon čega se prirodno kroz jetra uklanjaju iz tijela. Inovacija je poznata pod imenom Zeltiq, a nastala je u suradnji Sveučilišta Harvard i bolnice Massachusetts. Ispitivanja su pokazala da samo jedan tretman može ukloniti oko 25 posto masnih stanica. Najbolji rezultat postiže se uz vježbanje i vidljiv je nekoliko tjedana nakon tretmana.

Pozdrav Suncu

Redovito vježbanje joge poboljšat će fizički izgled i donijeti blagostanje cijelom organizmu, a stalno ponavljanje i širok raspon položaja može povećati fleksibilnost i izdržljivost. Uz zdravu prehranu, set vježbi pozdrav Suncu pomoći će vam da izgubite težinu, oblikujete tijelo i ublažite celulit. Ove vježbe poboljšavaju i probavu, pomažu kod zatvora i nadutosti trbuha, potiču izbacivanje toksina te smanjuju loše masnoće. Možete izvoditi samo njih ili se njima zagrijati prije neke druge vježbe. Laganim tempom ponovite set vježbi pet puta, a ako ste početnik bit će dovoljna i dva-tri slijeda.

Bachove cvjetne kapi

Bachove cvjetne kapi djeluju holistički, na fizičkoj i duhovnoj razini. Ako se spremate na dijetu, Walnut kapi pomažu da odluku provedete do kraja i olakšava promjene koje se događaju kod prelaska na novi režim prehrane. Impatiens kapi jačaju strpljenje i namijenjene su onima koji žele odmah vidjeti rezultate. Bachovi cvjetni ekstrakti mogu se uz oralnu primjenu umiješati u bazna ulja, primjerice od badema ili jojobe. Za anticelulitna ulja odaberite Chicory kapi koje ublažuju celulit i pomažu kod zadržavanja tekućine u organizmu te Crab Apple koje pomažu u odstranjivanju toksina i viška tekućine.

Tajne francuske meditacije

Nije riječ o još jednom dijetnom režimu, savjetu nutricionista ili kozmetičkom tretmanu, već o stilu života koji promovira joie de vivre. Radost života, uživanje svim osjetilima, moto je Francuza. U knjizi Zašto se Francuskinje ne debljaju autorica Mireille Guiliano detaljno objašnjava kako njegovati radost života na francuski način, bilo da je to odlazak na tržnicu, kuhanje, briga o cvijeću ili aranžiranje stola. Za njih je svaki obrok ritual, od odlaska na tržnicu do pripreme jela.

Gladovanje je zabranjeno, a obvezna su tri obroka na dan koja podrazumijevaju male količine hrane u nekoliko sljedova. Takav običaj objedovanja slikovito objašnjavaju riječju menu, koja ne označava samo listu jela već se prevodi i kao „malo“. No uz male porcije nezaobilazna je čaša vina. Kako kaže autorica, nemoguće je uživati u ručku ili večeri bez vina. Malo kvalitetnog vina i crne čokolade te mnogo vode njihov je recept. I užitak. Jelo nije cjelovito ako ga ne prati zanimljiv razgovor.

Svjesno uživaju, svakog dana. Naporno vježbanje i znojenje nije njihov stil. Hodanje po dvorištu, vožnja biciklom po gradu ili do posla, duge šetnje, glačanje, hodanje stubama umjesto dizalom njihove su vježbe, lagane ali svakodnevne. Zato bez grižnje savjesti jedna Francuskinja pojede u prosjeku oko 5 kilograma čokolade na godinu. Užitak u komadiću kvalitetne crne čokolade uspoređuju sa zen-meditacijom. Ako ne želite dane provoditi u teretani, a opet želite bez grižnje savjesti guštati u čokoladnom kolaču, ugledajte se na elegantne Parižanke i razmislite o njihovu motu: Hrana može biti i prijatelj i neprijatelj, ovisno o tome kako se prema njoj postavite.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci