Muškarac i ženin mjesečni ciklus - što se događa u odnosu u vrijeme menstruacije?

Kad je muškarac u vezi sa ženom, on je u vezi i s prirodnim ciklusima Zemlje i Mjeseca. To je drevno znanje koje se izgubilo i nije u potpunosti shvaćeno u suvremenom svijetu. Ako se muškarac može povezati i razumjeti cikličnu prirodu žene, te početi teći i podržavati njen ritam, njihov odnos će imati mnogo dobrobiti...

Zima ciklusa

U današnje vrijeme mnogo je negativnih poimanja menstruacije. Muškarci su dobili informaciju da je u to vrijeme najbolje da izbjegavaju žene jer su one tada razdražljive i ćudljive. Naučili su da je najbolji način da podrže svoje žene taj da se od njih udalje tjelesno i emotivno u vrijeme kada se u njihovom tijelu događa čišćenje. Tako se menstruacija na neki način tumači kao prokletstvo, ne samo za nju, već i za njega. To je amo ženina stvar, a misterij za muškarca, koji je bolje da i ne poznaju.

Pogledajmo to iz drugog kuta. Većini žena ciklus traje oko 28 dana i sastoji se od 4 tjedna od kojih svaki predstavlja jednu sezonu, možemo reći jedno godišnje doba. Kad je žena u procesu krvarenja, ona je u zimi svog ciklusa. Tijekom tog razdoblja, baš kao zimi, prisutan je mrak i pažnja je usmjerena prema unutra. Kad smo u tamnoj sobi, naši osjeti su izoštreniji. Tako je i kod žene tijekom zime njenog ciklusa. Jače osjeća zvukove, dodire i promjene u svojoj okolini te je oni lakše mogu uznemiriti.

Žena kroz svoje tijelo čisti čitav svijet

Tijekom mjesečnice žena je otvorena prema svijetu, spremna primiti poruke i uvide i duboko je povezana sa svojom intuicijom. Važno je razumjeti da se tijekom tog razdoblja ne čisti samo ženina maternica. Žena otpušta i energije koje joj više ne služe iz proteklog ciklusa, a koje je primila u svoju maternicu.

Kada žena otvori svoje tijelo prema muškarcu, to je božanski dar koji muškarac može cijeniti tako što će doći k njoj s čistom energijom, čistom ljubavlju. U širem smislu, ona čisti i stresove svijeta kroz svoje tijelo. To je dar žene u njenom punom i najsvetijem kapacitetu, u njenoj božanskosti. U tom smislu ona ne služi samo sebi i svom odnosu s muškarcem, već i svijetu.

Ako ne očisti, prenosi negativnu energiju u sljedeći ciklus

Kad žena postane posebno osjetljiva tijekom zime svog ciklusa, to je znak za nju da uđe duboko u sebe, odmori se i nahrani svoje tijelo. U starim civilizacijama ženama se omogućavalo da za vrijeme mjesečnice budu pošteđene odgovornosti i odmaraju, povuku se od svijeta.

To danas nije baš moguće, no čak i nekoliko sati odmora ženi mogu pomoći da se obnovi i uroni u sebe kako bi otpustila nakupljene negativne energije. Ako joj to nije omogućeno, ona nosi te energije u svoj sljedeći ciklus a to s vremenom može rezultirati pojavom bolova u tijelu.

Savjeti za muškarce

Evo nekoliko savjeta za muškarce kako mogu pomoći sebi i svojoj voljenoj ženi tijekom menstrualnog čišćenja.

  1. Prihvatite kako se ona osjeća tih dana.
  2. Ne pokušavajte popraviti ništa što se zbiva s njom. Ne pokušavajte izbjeći njene akcije i reakcije. To može biti teško, ali vi to možete! Ništa ne uzimajte osobno. Nikad. Ne uzimajte osobno čak ni ono što ona uzima osobno. Jednostavno zapamtite, ne primajte ništa osobno.
  3. Pitajte je. Pozovite je da sjedne i podijeli s vama sve što zna o svom ciklusu kako biste ga i vi bolje razumjeli. Informirajte se o samom procesu mjesečnice i iz drugih izvora (primjerice ovaj video www.13moonbloodmysteries.com.)

4. Dajte svojoj voljenoj do znanja da ste tu za nju i da je nećete napustiti.

5. Dajte joj prostora. Obavite što je potrebno da joj omogućite više vremena za odmor. Ako ona ne prihvati vašu ponudu, sjetite se upute broj 2 – Ne uzimajte to osobno.

6. Budite jasni i određeni. Ako je ona tih dana kaotična i zbrčkana, vi budite sve suprotno tome. Učinite to zbog sebe i zbog nje (i sjetite se upute broj 1 – Prihvatite je.)

7. Uživajte u procesu! Otkrijte dobre strane svih ritmova njenog ciklusa tako što ćete ih upoznati i zavoljeti. Mjesečnica je blagoslov, a ne prokletstvo, ne zaboravite.

Izvor: www.wakeup-world.com

Pripremila Snježana Krčmar

Ostali članci