Kakve veze ima Epstein-Barrov virus (EBV) s bolesti štitnjače?

Medicinski medij Anthony William u svojoj knjizi Zdrava štitnjača Epstein-Barrov virus smtra glavnim krivcem za bolest štitnjače. Naziva ga "virusom koji napada štitnjaču"...

Virus kojim se lako zaraziti pijenjem pića iz iste boce u studentskom domu, koji se povezuje s ljubljenjem i koji može izazvati umor, groznicu, upalu grla – simptome koji mogu potrajati mjesecima... Zvuči li vam to poput mononukleoze (poznate kao „upala žlijezda“ ili „bolest poljupca“)? Nije ni čudo, jer upravo o tome govorim.

Upravo tako; patogen koji nazivam „virusom koji napada štitnjaču“ isti je onaj virus koji izaziva mononukleozu: Epstein-Barrov virus (EBV). Medicinskim zajednicama tek predstoji otkriće da je mononukleoza drugi stadij ovog virusa – koji je zapravo virus koji ima četiri stadija, a u trećem napada štitnjaču, što objašnjava 95% problema povezanih sa štitnjačom.

(Preostalih 5% posljedica su izlaganja štetnim zračenjima prilikom rendgenskog snimanja grudnog koša, zuba ili drugih dijelova tijela; CT skenova; onečišćenja hrane i vode; putovanja zrakoplovima; mobilnih uređaja; nasljeđa; te neprestane izloženosti atmosferskim zračenjima akumuliranim nuklearnim katastrofama koje su čovječanstvo zadesile u prošlosti.)

Okidači virusa koji napada štitnjaču

Kako se pokreće bolest štitnjače?

Hrana koju treba izbjegavati ako imate problema sa štitnjačom

knjiga‘Zdrava štitnjača’, Anthony William (Planetopija, 159 kn) Velik dio ove knjige posvećen je iscjeljenju u kojem William pruža uvid u pozitivno djelovanje na desetke namirnica i dodataka prehrani, boraca protiv EBV-a i problema sa štitnjačom te daje savjete za 90-dnevnu detoksikaciju jetre, limfatičkog sustava i crijeva, detoksikaciju od teških metala te detoksikaciju od virusa koji napada štitnjaču. U poglavlju ‘Recepti za iscjeljenje štitnjače’ autor daje savjete za jednostavnu pripremu iscjeljujućih smoothieja, juha, salata... Knjiga vrvi zapanjujućim korelacijama između EBV-a i problema sa štitnjačom i vrijedno je štivo za svakoga tko želi očuvati zdravlje te važne žlijezde

Ulomci iz knjige ‘Zdrava štitnjača’ Anthonyja Williama (Planetopija)

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci