Detoksom do ljepote - pet kozmetičkih detoks-savjeta od kojih ćete zablistati

Djelujte na kožu iznutra i izvana...

Maska od gline Glina na sebe veže molekule masnoće i toksine te otpušta elemente kao što su cink i mangan, pa tako poboljšava metabolizam kože lica. Bijela i crvena glina namijenjene su suhoj i osjetljivoj koži sklonoj alergijama, a zelena se preporučuje za masnu i problematičnu kožu sklonu aknama.

Ljekovita moć gline

Od crijeva do kože Acidophilus i drugi sojevi „dobrih“ bakterija uspostavljaju ravnotežu crijevne mikroflore, što rezultira boljom probavom i snažnijim imunitetom. Poboljšana probava djeluje na ljepotu tako što potiče stvaranje kolagena, jača prirodnu zaštitu kože od vanjskih oštećenja te rezultira čišćom kožom. Konzumiranje probiotika može pomoći u rješavanju raznih problema, uključujući akne, perut, svrbež i raz­ličite alergije. Najjednostavniji savjet je da uzimate kvalitetan probiotik, pijete mnogo običnog jogurta i kefira, a loše mikrobe u crijevima možete izgladniti ako im uskratite šećer, brašno i škrob, koji pogoduju njihovu raz­voju.

žena bjutiDva dana bez šminke Dekorativna kozmetika sadrži desetke štetnih kemikalija koje svakodnevnim nanošenjem mogu opteretiti kožu, iritirati je te izazvati crvenilo ili akne. Kao i u dijetnom režimu, omjer 5:2 – u kojem se pet dana u tjednu jede normalno, a dva dana se kalorijski unos smanjuje na četvrtinu – treba primijeniti i na šminkanje.

Odričući se šminke makar dva dana u tjednu ne samo što ćete dopustiti koži da diše i sama se obnovi nego ćete povećati učinkovitost njegujućih proizvoda koji će se moći bolje upiti i samim time jače djelovati.

200 dana bez šminke - prihvatite Annin izazov!

Suho četkanje Znojenjem putem kože izbacujemo veliku količinu toksina pa i nju samu treba povremeno očistiti. Umjesto pilinga, prigrlite istočnjački ritual suhog četkanja koji učinkovito odstranjuje odumrle stanice kože, ublažava celulit, potiče cirkulaciju i kolanje limfe, podiže energiju i čini organizam otpornijim.

Mekanom četkom napravljenom od prirodnih materijala ili rukavicom za masažu nježnim pritiskom, kružnim ili ravnim pokretima, počevši od desnog tabana prema gore, u smjeru srca, četkajte cijelo tijelo. Preskočite bradavice na dojkama, dijelove tijela obrasle dlakama i područja s popucanim kapilarama. Tretman je najbolje provoditi ujutro, po mogućnosti pokraj otvorenog prozora.

Suho četkanje tijela

Zeleni antioksidans Zeleni čaj već godinama za­uzima top mjesto među antioksidacijskim namirnicama koje čarobno djeluju na ljepotu i zdravlje. Sljedeći put kad budete pili ovaj čaj, nakon namakanja u toploj vodi nemojte baciti filtar-vrećice, nego ih stavite u staklenku i spremite u hladnjak. Sljedećeg jutra iskoristite ih za čišćenje kože – savršene su za blagu eksfolijaciju, a ujedno umiruju i osvježavaju kožu.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci