Biljni lijekovi za tegobe trudnica

Eterična i biljna ulja olakšavaju mnoge tegobe u trudnoći poput mučnina, otečenih nogu, umora... Evo recepata farmaceuta

Tijekom trudnoće i majčinstva, u relaksaciji, brizi o zdravlju i njezi tijela na prirodan način pomaže aromaterapija. Eterična i biljna ulja uz obvezni savjet ljekarnika ili aromaterapeuta olakšavaju razdoblje trudnoće i nakon porođaja te smanjuju tegobe i majke i bebe.

Farmaceutkinja Anita Bujanić savjetuje
kako s pomoću eteričnih ulja ublažiti uobičajene tegobe. Tijelo se u trudnoći privikava na nove uvjete i brže se umara, a kako se većina trudnica odriče razbuđujuće doze kofeina, aromaterapija će pomoći u uklanjanju umora. Kombinacija po 2 kapi lavande, nerolija, mandarine i rimske kamilice razrijeđena u bademovu ulju lagano se umasira u solarni pleksus ili se stavi u aromalampu.

Za ublaživanje jutarnje mučnine i probavnih tegoba tijekom prvog tromjesečja preporučuje se staviti nekoliko kapi eteričnog ulja limuna ili lavande u difuzer ili se poslužite jednostavnijim receptom: 5 kapi eteričnog ulja limuna ili lavande umiješajte u bademovo ulje pa kružnim pokretima masirajte trbuh.

Za umorna i otečena stopala napravite kupku s 3 kapi eteričnog ulja limuna, mandarine i lavande. U ljekarnama možete potražiti i gotove mješavine ulja. Iskušajte organska ulja Feminaissance za trudnice i rodilje marke Pranarôm koja pridonose elastičnosti kože perineuma ili međice, njezi ispucalih bradavica i smanjenju probavnih tegoba.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci