Anthony William: Kako se pokreće bolest štitnjače?

Svjetski poznat autor knjiga o zdravlju Anthony William, poznat kao medicinski medij, u svojoj novoj knjizi ‘Zdrava štitnjača’ donosi revolucionarna saznanja i načine iscjeljenja. Donosimo ulomke iz knjige koja se bavi jednim od najvećih zdravstvenih problema današnjice

Nitko ne shvaća da virus napada štitnjaču

Dok se virus o kojem govorim, a koji sam nazvao „virusom koji napada štitnjaču“, ponekad spominje u stručnim raspravama o štitnjači, medicinske zajednice ne prepoznaju taj nevjerojatno uobičajen patogen i ne smatraju ga virusom koji napada štitnjaču. Virus se i dalje smatra sekundarnim čimbenikom bolesti štitnjače; nitko ne shvaća da virus napada štitnjaču te da u njoj izaziva tegobe.

Naprotiv, promatrači su zamijetili da su ljudi koji pate od problema povezanih sa štitnjačom također pozitivni na taj virus te su zaključili da bi ta dva elementa mogla na neki način biti povezana. Teoretičari ponekad nagađaju da je virus okidač autoimune reakcije, što uopće nije istina.

Vi ste sada stručnjak za stvarne okidače. Iako znam da na mnogo načina možete osjetiti olakšanje kad pročitate popis okidača, jasno mi je da vas ta saznanja mogu i opteretiti. Na kraju krajeva, vi nemate kontrolu nad time tko će vam slomiti srce ili vas iznevjeriti. Vi ne možete osigurati vječni život svojim voljenima. Ne možete spriječiti sve povrede u životu, niti nesreće.

Vaše je pravo da živite bez bolesti

Znači li to da ste osuđeni oboljeti svaki put kad vas neko životno iskustvo snažno izbaci iz ravnoteže? Apsolutno ne. Ne želim da pročitate ovaj popis i preplašite se života. Jer istina je sljedeća: svi mi imamo temeljno, bogom dano pravo da netaknuti proživimo životne oluje. Dopušteno nam je doživjeti iskustva koja nas stavljaju pred izazove – od nas se očekuje da preživimo ta iskustva. Ona nisu tu da bi nas slomila.

Vaše je temeljno pravo da vas okidači ne zastrašuju. Vaše je pravo da živite bez bolesti. Kako ćete onda napredovati koristeći ove nove spoznaje? Informacije navedene na popisu okidača namijenjene su širenju vaše svjesnosti – kako biste mogli zaštititi sebe i svoju obitelj od tih okidača koje je moguće izbjeći. A zatim ćete provesti mjere koje navodim u ovoj knjizi s ciljem da ukrotite virus, ojačate svoj imunološki  sustav i regenerirate svoju štitnjaču – odnosno, da se pobrinete za sebe na način koji zaslužujete, ne biste li bili u top formi za sve ono što vam život nosi.

Kako djeluje virus koji napada štitnjaču

Što mislite koliko se lako zaraziti virusom koji napada štitnjaču? Veoma lako. Moguće je da ste se zarazili dijeleći kriglu piva s prijateljem s fakulteta, preko poljupca, obroka u restoranu u kojem je zaraženi kuhar porezao prst, transfuzije krvi, dijeleći zajedničku kupaonicu, u trenutku kad je netko kihnuo na vas u osnovnoj školi – pa čak ste ga mogli dobiti prilikom rođenja od roditelja zaraženog virusom, jer nije neuobičajeno da se virus prenosi s naraštaja na naraštaj unutar obitelji.

I premda se bilo puno teže zaraziti nekim od primitivnijih oblika ovog virusa – to je uglavnom bilo moguće putem krvi i povremeno putem sline – novijim se mutacijama ovog virusa (a zasad postoji više od šezdeset sojeva) puno lakše zaraziti – kao kad se prehladite ili dobijete gripu.

Kad se hotimice ili nehotično izložite krvi, slini, suzama, sekretu iz nosa i slično, koji potječu od osobe kod koje je prisutna infektivna faza virusa, vrlo vjerojatno ćete se zaraziti. Dovoljno je da netko kihne ili se zakašlje ili da popijete gutljaj pića zaražene osobe. A posve je moguće da ste se zarazili a da toga uopće niste bili svjesni – jer u svojim ranim fazama, virus koji napada štitnjaču najčešće ne izaziva simptome snažnije od tek kratkotrajne blage grlobolje i umora.

Okidači virusa koji napada štitnjaču

Što je Epstein-Barrov virus (EPV)?

Hrana koju treba izbjegavati ako imate problema sa štitnjačom

knjiga‘Zdrava štitnjača’, Anthony William (Planetopija, 159 kn) Velik dio ove knjige posvećen je iscjeljenju u kojem William pruža uvid u pozitivno djelovanje na desetke namirnica i dodataka prehrani, boraca protiv EBV-a i problema sa štitnjačom te daje savjete za 90-dnevnu detoksikaciju jetre, limfatičkog sustava i crijeva, detoksikaciju od teških metala te detoksikaciju od virusa koji napada štitnjaču. U poglavlju ‘Recepti za iscjeljenje štitnjače’ autor daje savjete za jednostavnu pripremu iscjeljujućih smoothieja, juha, salata... Knjiga vrvi zapanjujućim korelacijama između EBV-a i problema sa štitnjačom i vrijedno je štivo za svakoga tko želi očuvati zdravlje te važne žlijezde

Ulomci iz knjige ‘Zdrava štitnjača’ Anthonyja Williama (Planetopija)

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci