3 zdravstvene stranice za preporuku

Za lakše suočavanje s nekim od najčešćih zdravstvenih tegoba današnjice, kao što su migrena, dijabetes i maligne bolesti, predstavljeni su novi internetski portali s pouzdanim informacijama i praktičnim savjetima

Dijabetes.net platforma o šećernoj bolesti namijenjena je edukaciji dijabetičara i njihovih obitelji, ali i svima koji žele znati kako spriječiti pojavu dijabetesa te prepoznati simptome. Naime, u Hrvatskoj je registrirano više od 300.000 dijabetičara, a smatra se da je ukupan broj oboljelih gotovo pola milijuna, jer mnogi i ne znaju da imaju dijabetes. Osim što portal donosi provjerene savjete o prehrani, tjelovježbi i metodama liječenja, omogućuje i vođenje dnevnika samokontrole te komunikaciju s liječnicima.

Migrena.hr otkriva kako se nositi sa složenim neurološkim poremećajem, od aplikacije za bilježenje i pravovremeno prepoznavanje uzroka migrene do vodiča za razgovor s liječnikom. Ovu internetsku stranicu pokrenula je udruga Migrena Hrvatska, u sklopu nacionalne kampanje „Pričajmo o migreni“ za podizanje javne svijesti o jednom od najčešćih oblika glavobolje koji, procjenjuje se, pogađa svaku sedmu osobu.

Nijefrka.hr portal bavi se prehranom onkoloških bolesnika koji često pate od pothranjenosti, a u nedoumici su zbog bezbrojnih i proturječnih savjeta koji se mogu naći na internetu. Stoga ovaj portal objedinjuje znanstveno utemeljene preporuke, što i kako jesti s obzirom na zdravstvene tegobe. Urednica portala je prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender, klinička nutricionistkinja, a članke potpisuju i drugi renomirani nutricionisti te onkolozi, internisti, pulmolozi i drugi stručnjaci.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci