Učinkovito i povoljno: Napravite prirodna sredstva za čišćenje kupaonice

Kemikalije su svuda oko nas, ali nije teško smanjiti količinu onih koje upotrebljavamo kod kuće ako ih želimo zamijeniti nečim boljim. Napravite ova prirodna sredstva za čišćenje za svaki dio kupaonice. Djelotvorna su jednako kao sredstva puna kemikalija, a osjećat ćete se mnogo bolje pri čišćenju i pogledu na rezultate...

UMIVAONIK Umivaonik pospite sodom bikarbonom i istrljajte vlažnom spužvom. Ili uzmite 1 šalicu octa, 2 šalice vode i 10 kapi esencijalnog ulja limuna ili lavande kako biste dobili univerzalno sredstvo za čišćenje. Pazite da ocat ne koristite za prirodni kamen (pogledajte upute proizvođača).

TUŠ Uzmite mokru krpu namočenu u ocat za vrata tuš-kabine. Zatim ih prebrišite suhom krpom od mikrofibre. Stijenke tuš-kabine izribajte vlažnom spužvom pokrivenom sodom bikarbonom s esencijalnim uljem kako biste odstranili ostatke sapunice. Sredstvo će biti još djelotvornije dodate li i kap tekućeg sapuna s maslinovim uljem. Također, možete napraviti sredstvo za svakodnevno održavanje tuš-kabine: pomiješajte u boci s raspršivačem 1 šalicu octa, 2 šalice vode, 1/2 šalice alkoholne otopine, 10 kapi esencijalnog ulja paprene metvice. Poprskajte svaki dan kako se ne bi taložile mrlje od sapunice. (Za najbolje rezultate kabinu otuširajte prije upotrebe sredstva za čišćenje. Pazite da izbjegnete nanošenje octa na patinirane slavine jer može oštetiti završni sloj.)

ZAHODSKA ŠKOLJKA Pospite školjku sodom bikarbonom, izdašno je poprskajte jakim octom i pustite da odstoji nekoliko minuta. Izribajte četkom za zahod. Možete upotrijebiti i stari kamen plovućac – odličan je za mrlje u zahodu.

dom

Formula urednog doma, mirnog uma i sretnog srca

Napravite lažno predsoblje

Uredite starinski ormar za svoje dijete

Organizirajte smočnicu

Iz knjige Tony Hammersley ‘Dobro organiziran dom’ (Školska knjiga 2017.)

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci