Restoran potpuno načinjen od recikliranih materijala

Ne postoji jedinstvena estetika za održivost okoliša, a Ljen, prvi indonezijski restoran bez otpada, upravo to i dokazuje, jer je prepun raskošnog interijera koji neprimjetno spaja dizajn i funkcionalnost

Ovaj restoran smješten je na Baliju, u njemu se poslužuje domaća riba u prostoru koji zrači dobrodošlicom i otvorenošću.

Unutrašnjost restorana načinjena je u potpunosti od recikliranih materijala, jelovnici su tiskani na recikliranom papiru, namještaj je izrađen od recikliranih materijala poput pjene za motocikle, a pod se odlikuje jedinstvenim dizajnom zahvaljujući upotrebi sječenog stakla koje je pomiješano s cementom.

Osim toga, sav prehrambeni otpad odvaja se u pet kanti, hrana kojom se mogu hraniti životinje daje se svinjama na lokalnim farmama, a ostatak se kompostira i koristi kao gnojivo.

Foto: designboomptthead


www.trendhunter.com

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci