Restoran koji hrani vašeg psa

U nekim državama Europske unije, poput Austrije, psi se smatraju ravnopravnim članovima obitelji te imaju pristup u trgovačke centre, restorane i dućane. Odnedavno se taj trend počeo primjećivati i u hrvatskoj metropoli

Ako ste vlasnik psa, znate koliko je teško ljubimca ostaviti kod kuće dok idete u kupnju ili restoran. Peče vas savjest, a on ili ona gleda vas velikim tužnim psećim očima dok zatvarate vrata. Mislite kako vam to nikad neće oprostiti.

Oznake s prekriženim psima donedavno su stajale na većini hrvatskih restorana i trgovačkih centara, no situacija se u posljednje vrijeme počela polako mijenjati. Tako su velikim shopping centrima u Zagrebu, poput City Centra One, Arena centra i West Gatea odnedavno počeli šetati pristojno odgojeni četveronožni ljubimci. Strpljivo čekaju ispred dućana dok njihovi vlasnici obavljaju kupnju, a poneki ih dućani puštaju i unutra.

Jedan je zagrebački restoran ovih dana otišao korak dalje i odlučio psima svojih gostiju ponuditi besplatan obrok. Riječ je o vegetarijanskom restoranu Vegehop u centru Zagreba (www.vegehop.hr). Psi ne mogu ući u sam restoran, ali ih vlasnici mogu ostaviti zavezane ispred restorana, a djelatnici će im ponuditi besplatan veganski obrok. Riječ je o posebnoj liniji hrane za pse koja ne sadrži namirnice životinjskog podrijetla, a zadovoljava sve pseće prehrambene potrebe. Želimo im dobar tek!

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci