Prva stranica o našim rijekama

Nitko u Europi nema tako lijepe, raznovrsne i očuvane rijeke kao Hrvatska. Posjetite prvu mrežnu stranicu posvećenu hrvatskim rijekama i naučite više o tome zašto ih je važno očuvati

U sklopu projekta "Rijeke Hrvatske", koji je počeo još prije tri godine, održala su se brojna predavanja, izložbe, izdana je i monografija, a sad je napravljena je i prva web-stranica posvećena hrvatskim rijekama, www.crorivers.com. Autori stranice i voditelji projekta, biolog Goran Šafarek i zaštitar prirode Tomislav Šolić, više se od desetljeća bave istraživanjem, opisivanjem, fotografiranjem, predstavljanjem i zaštitom hrvatskih rijeka.

rijekeZašto baš rijeke? "Dugo smatrane samo kao kanali, rijeke su središta biološke raznolikosti, ali i važan ekonomski resurs...", napisali su ti zaljubljenici u rijeke. "Hrvatska se, upravo zahvaljujući izdašnosti njihovih izvora, odnosno zahvaljujući podzemnim dijelovima njihova toka, svrstava u sam vrh zemalja s dovoljnim zalihama pitke vode. Istovremeno, rijeke su naročito osjetljive na svaki oblik zagađenja i uništenja. U Europskoj Uniji rijeke su zaštićene strogim zakonima i golema se sredstva ulažu u ponovno vraćanje rijeka u njihovo prirodno stanje. U Hrvatskoj im se još uvijek ne pridaje dovoljna važnost.”

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci