Ovako izgleda kuhinja budućnosti (i već dolazi...)

Generacijama prije nas kuhinje su bile skučena mjesta u zabačenom dijelu doma gdje se čuvala hrana u limenkama i staklenkama, ali takav stil života iz 1950-ih godina odavno je otišao u povijest. Danas želimo jesti zdravu i svježu hranu. Otvorite vrata budućnosti...

Novi pojam wellness kuhinja ovu prostoriju podređuje čuvanju svježeg voća i povrća, a ne industrijski prerađene hrane. To je kuhinja koja svakim svojim elementom podupire zdravu prehranu.

U hladnjacima budućnosti, s transparentnim vratima i ladicama iza staklenih vrata te senzorima s kisikom, čuvat će se svježa hrana na različitim temperaturama, uz odgovarajući postotak vlažnosti, kako bi što dulje zadržala nutrijente i bila svježija.

Prostori za klijanje i unutarnji vrtovi bit će još jedno obilježje kuhinje budućnosti, najavljuju futuristi, jednako kao i mjesto za kompostiranje. Konzumiranje svježe hrane ne zahtijeva ambalažu, ali iziskuje više prostora za pripremu jela, pa je i kuhinjski otok redizajniran tako da na njemu istodobno mogu raditi svi članovi obitelji.

Imat će podesivu visinu i biti opremljen velikim sudoperom za lakše pranje namirnica. S ovakvim karakteristikama, kuhinja se pretvara u živi ekosustav koji je podređen uživanju u zdravoj hrani i druženju. Jedva čekamo!

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci