Na električnom biciklu upoznajte Viroviticu

Uz pomoć Fondova 12 električnih bicikala bit će postavljeno kako bi lokalno stanovništvo, a prvenstveno turisti na zdraviji način otkrivali ljepotu Virovitičko-podravskog kraja

Zahvaljujući sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i Virovitičko-podravske županije, u selu Kapela Dvor pored Virovitice, središtu biciklističkog turizma ove županije, bit će postavljeno 12 električnih bicikala na kojima će lokalno stanovništvo, ali i turisti, na ekološkiji i zdraviji način moći upoznavati ljepote ovoga kraja.

Stavljanje bicikala na raspolaganje stanovništvu i turistima dio je programa "Zeleni gradski promet - eBike" Virovitičko-podravske županije, kojoj je cilj promovirati biciklistički turizam do 2020. godine. U županiji postoji trinaest uređenih i obilježenih cestovnih i brdskih biciklističkih staza, ukupne dužine 700 kilometara, koje prolaze jedinstvenim i zaštićenim prirodnim područjima uz rijeku Dravu i Park prirode Papuk. Kroz županiju prolazi i međunarodna biciklistička ruta EuroVelo 13 u dužini od 70 kilometara.

 

Gabrijela Pajić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci