Mješavina eteričnih ulja za dobro raspoloženje i mir u kući

U ovoj mješavini eteričnih ulja drvenasto-slatkasti miris cedra doprinosi osjećaju sigurnosti i mira, a u kombinaciji sa svježinom citrusa potiče i jača zadovoljstvo, hrabrost, povjerenje i odlučnost

U aroma-lampu, difuzor ili nebulizator ukapajte mješavinu sljedećih eteričnih ulja:

  • 2 kapi slatke naranče (ili geranija)
  • 2 kapi bergamota
  • 2 kapi grejpa
  • 2 kapi cedra (atlantskog ili himalajskog)

Bilo bi dobro koristiti ultrazvučni difuzor (raspršuje eterična ulja zajedno s vodom u obliku fine maglice) ili nebulizator (klasični difuzor koji raspršuje eterična ulja bez dodavanja vode) zato što se u njima eterična ulja ne zagrijavaju. Tako njihova svojstva i djelovanje ostaju u potpunosti očuvani, za razliku od aroma-lampe u kojoj se zbog zagrijavanja eterična ulja mijenjaju te se smanjuje njihov učinak.

„Želite li pojačati opuštajuće djelovanje, neki od citrusa u mješavini zamijenite eteričnim uljem lavande ili slatkog mažurana. Ako pak odlučite mješavini dodati geranij, dobro je znati da je poželjan u prostorijama u kojima boravi više osoba (a to je upravo sada, u doba izolacije) jer potiče stvaranje i održavanje kvalitetnih međuljudskih odnosa“, savjetuje Dragana Klarić. Pritom dodaje da primjenu eteričnih ulja ipak treba izbjegavati u prostoriji u kojoj borave bebe i mala djeca.

Pripremila: Ivana Vodogažec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci