Kakvo je posuđe ekološki najprihvatljivije?

Birajte kvalitetno posuđe i izdržljiv kuhinjski pribor izrađen od biorazgradivih materijala koji provjereno odolijevaju vremenu i nećete ih baciti sa zagorjelim ostacima hrane

To znači da trebate prestati kupovati teflonske tave. Dok se debata o opasnostima po zdravlje ovih neprianjajućih materijala za kuhanje nastavlja, nema sumnje da je njihov vijek trajanja vrlo ograničen jer ih je vrlo lako oštetiti.

Vodič za dobar odabir tave

Limitirajte i kupnju keramičkog posuđa jer, iako ovaj materijal, navodno, ne otpušta toksične kemikalije, jednako je osjetljiv na ogrebotine. Da ne biste svakih nekoliko godina kupovali novi lonac, posudu za pečenje ili tavu, uložite u trajnije posuđe koje je robusno, otporno na udarce i ogrebotine i izrađeno od ekoloških materijala.

Pritom mislimo na nehrđajući čelik, lijevano željezo i staklo. Iako kupnja kvalitetnog posuđa može biti veća investicija, isplati se jer takvo posuđe može koristiti i nekoliko generacija vaših ukućana.

Da ne biste bankrotirali pri kupnji, dobro promislite kakvo vam posuđe treba. Razmislite o tome koja jela najčešće spravljate i što vam je za to potrebno. Nema potrebe gomilati posuđe koje će završiti u nekom zabačenom kutku kuhinjskog ormarića i samo skupljati prašinu.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci