'Jestivi' hoteli u Hrvatskoj

Sve više se traže resorti i hoteli koji umjesto engleskih vrtova uzgajaju „jestive“ vrtove ili su smješteni uz kakav vinograd ili maslinik

Od polja do stola, od mora do tanjura, košnice na krovovima stambenih četvrti, vertikalni vrtovi... O tome kakvu hranu jedemo brinemo se sve više, a čini se da prema tome biramo i destinacije za odmor. Prema prognozama turističkih trendova za 2017. godinu, sve više se traže resorti i hoteli koji umjesto engleskih vrtova uzgajaju „jestive“ vrtove ili su smješteni uz kakav vinograd ili maslinik, jer – zašto bismo jeli iz zdjele, ako to možemo ubrati direktno sa stabla?

Na tom tragu, kod nas se ističe hotel Ražnjevića dvori u Polači, pokraj Zadra, koji okružuju voćnjaci, maslinici i vinogradi. To tradicionalno imanje na ekološki način proizvodi vlastito vino i maslinovo ulje kojima zaokružuju gastronomske okuse svoje kuhinje. Također, i mikrovrtovi su vrijedni pažnje. Bellevue hotel u Malom Lošinju krov je svog restorana pretvorio u aromatični vrt s biljnim začinima, gdje osoblje kuhinje bere bosiljak, ružmarin, kadulju i metvicu te njima obogaćuju okus ekološki uzgojenog povrća.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci