Aplikacija za solarni potencijal vašeg krova

Pomoću besplatne aplikacije tvrtke Geofoto sada možete izračunati koliko bi energije s vlastitog krova mogli dobiti za potrebe svoga kućanstva

Tvrtka Geofoto poziva građane Zagreba i Zadra da sami, uz pomoć besplatne web aplikacije na http://iscope.graphitech-projects.com, izračunaju solarni potencijal svojih krovova, odnosno vide koliko bi energije s vlastitog krova mogli dobiti za potrebe svoga kućanstva.

Nakon upisivanja adrese i odabira zgrade te željenog solarnog sustava za instalaciju, izračunava se godišnji potencijal za produkciju električne energije, trošak instalacije sistema, godišnji povrat investicije, količina smanjene emisije ugljikovog dioksida tj. utjecaja na okoliš, kao i prihod od prodane električne energije i drugi podaci.

Informativni izračun pokazuje potencijalnu korist za kućanstvo, koja se može ostvariti ugradnjom solarnih sustava na krovovima. Građane se moli da, nakon korištenja aplikacije, ispune i kratku anketu koja će omogućiti vrijednu povratnu informaciju za što kvalitetniji finalni proizvod.

Aplikacija, koja se sada testira u Hrvatskoj, tako će, osim mogućnosti iskorištavanja solarne energije, osobama s posebnim potrebama omogućiti i uvid u sustav ruta bez zapreka u gradovima, dok će na ovaj način nastati i gradske karte buke. Vrijednost cijelog projekta je četiri milijuna eura te je sufinanciran sredstvima Europske unije.

Gabrijela Pajić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci