Dan zaštite ozonskog omotača - biljka na dar

Obilježite ga 16. i 17. rujna u trgovini prirodnih namirnica i kozmetičkih proizvoda Melvita u zagrebačkom Arena centru. Pridonesite i vi očuvanju ozona kupnjom proizvoda s certifikatom Ecocert, a Melvita vas nagrađuje sobnom biljkom koja će vaš životni prostor učiniti ugodnijim i zdravijim

Što još mogu učiniti?

Svaki pojedinac može se informirati i aktivno djelovati na očuvanju ozona i to odlaganjem starih rashladnih i klima-uređaja na odgovarajuća odlagališta, kupovanjem proizvoda koji ne sadrže ozonu štetne tvari te usvajanjem navika koje čuvaju okoliš. Bitno je znati da je svaki doprinos važan i da se svaka akcija računa.

Melvitin doprinos

Francuska kuća Melvita također daje doprinos očuvanju okoliša, a time i ozonskog omotača. Njen proizvodni pogon koristi solarnu energiju za grijanje vode koja se upotrebljava za proizvodnju kozmetičkih proizvoda. Sadrži originalni sustav navodnjavanja. Iz otpadnih voda i vode za pranje odstranjuju se solidne tvari, a vodom se pomoću prskalica (koje obično koriste za navodnjavanje pustinja) navodnjava plantaža vrba. Vrba se zatim može koristiti za pletenje košara.

Prošle je godine Melvita predstavila novi ekološki pogon koji je udvostručio kapacitet proizvodnog pogona. Ambiciozni dizajn pogona sadrži "zelene" krovove – sustave za prikupljanje kišnice te fotonaponske panele.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci