Znate li kako dan započeti osmijehom?

Koliko god vam se činilo neobično, hrana koju jedete može itekako utjecati na vaše raspoloženje, a s uvođenjem nekoliko jednostavnih promjena u prehranu, možete poboljšati svoje mentalno zdravlje. Vrlo često nismo ni svjesni kolika je zapanjujuća snaga hrane i hranjivih tvari kojima možemo potaknuti raspoloženje...

Možete li se sjetiti trenutka kada niste baš bili dobro raspoloženi? Kako ste se točno tada osjećali? Obično kada nismo raspoloženi, nemamo energije, umorni smo, nemamo volje i sve što radimo nas opterećuje i čini nezadovoljnima. I dok nas drugi ljudi promatraju i ne primjećuju na nama ništa jer izvana izgledamo sretno, stanje naše unutrašnjosti, um i srce daleko su od stanja kojega drugi vide.

Sjajna je vijest da od sada možete imati rješenje za neraspoloženje i to na dohvat ruke. Samo s nekoliko poteza možete si poboljšati energiju i oraspoložiti se. Zato bi bilo dobro da krenemo s upoznavanjem prirodnih načina koji će utjecati na vibru koju šaljete ljudima oko sebe i okrenuti vam potpuno raspoloženje. Jeste li znali da to možete postići određenim namirnicima koje uvelike potiču raspoloženje? 

Prema znanstvenim istraživanjima jedna od namirnica koje su pravi boost raspoloženja su maline. Započnite svoje jutro smoothijem od maline ili zobenom kašom u koju ćete dodati šaku svježih malina i sigurni smo da vam osmijeh neće izostati na licu. Inače, konzumacijom bobičastog voća smanjit ćete rizik od oštećenja kože, ali i zaštititi svoju kožu od preuranjenog starenja.

kaufland

U podravskom selu Molve nalazi se jedna od većih hrvatskih plantaža malina, jagoda, ribizla, ogrozda, kupina, aronije i goji bobica. Sve te bobice, iako su jako male, zahtijevaju mnogo brige i truda. Na 20 hektara na kojima se proteže OPG vlasnika Zdravka Ivančanina, godišnje se proizvede  oko 50 tona voća, od čega čak 15 tona malina. Ljetne zrake sunca pomažu u dozrijevanju bobičastog voća, što je jako važno uzgajivačima slatkih, crvenih bobica. Lagana pjeskovita zemlja i mnogo sunca daju izuzetnu kvalitetu proizvoda. Život i rad u očuvanom okolišu je prednost koju niti jedan veliki grad ne može zamijeniti.

kaufland

Gospodarstvo ovoga podravskog kralja bobičastog voća razlikuje se od ostalih po tome što je većina voća proizvedena organskom ili ekološkom proizvodnjom. Osim što je bobičasto voće sočno i slatko, njegovom konzumacijom možemo uvelike poboljšati zdravstvenu sliku.

Maline su bogate flavonoidima koji su, pak, prebogati antioksidansima. Flavonoidi vežu slobodne radikale i baš se zbog toga preporučuju za jačanje imunološkog sustava, ali i kod alergijskih i upalnih simptoma. Ove crvene bobice jako su bogate vitaminima C, E i provitaminom. Također, bogate su biološki vrijednim tvarima koje ubrzavaju rad metabolizma čime utječu i na smanjenje tjelesne težine.  

kaufland

Kako bi svojim kupcima osigurao samo najbolje voće uzgojeno s ljubavlju, tijekom 17 godina koliko je prisutan u Hrvatskoj, Kaufland je ostvario suradnju s mnogim domaćim uzgajivačima koji proizvode kvalitetno voće i povrće.

 

Foto: Unsplash i PR

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci