Voćni beskvasni kruh s bananom

Savjet: Budite strpljivi i dopustite da se kruh potpuno ohladi. Ako ga budete rezali toplog, mrvit će se i postati gnjecav. Uživajte!

250 g klasičnog brašna ili bezglutenske mješavine
140 g kokosova šećera
1 čajna žličica sode bikarbone
50 g maslaca
3 srednje zrele banane zgnječene vilicom
1 jaje
malo soli
cca 2 dl mlijeka po želji
1/2 limuna, sok

Ako želite, možete dodati:
100 g čokoladnih kapljica, brusnica, grožđica

  • Pećnicu zagrijte na 170 °C.
  • Umutite maslac i šećer pa dodajte jaje. Zatim dodajte banane, lagano promiješajte, pa dodajte brašno, sodu bikarbonu, sol, sok limuna te komadiće čokolade i lagano promiješajte. Potom dodajte mlijeko i umijesite tijesto. Prema potrebi, dodajte još mlijeka – tijesto bi trebalo biti mekše.
  • Tijesto izlijte u kalup za kruh obložen papirom za pečenje i pecite 40 - 45 minuta na 170 °C. Kruh je pečen kad poprimi zlatnu boju. Probodite ga drvenim štapićem i provjerite je li pečen – na štapiću ne smije ostati trag tijesta. Ostavite kruh da odstoji 10 minuta u kalupu pa ga izvadite i stavite na rešetku da se potpuno ohladi.

kruh, voćni kruh s bananom

Dubravka Fazlić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci