Špageti u krem-umaku sa špinatom

Ako volite tjesteninu s umacima, a želite jesti zdravo, za kremasti umak umjesto masnog vrhnja za kuhanje upotrijebite biljno, bilo da je zobeno, rižino ili sojino, te ga obogatite povrćem, a više vlakana osigurajte odabirom integralne tjestenine. Kremasti umak lako ćete napraviti i od avokada te indijskih oraščića koji pak, smiksani s delikatesnim kvascem (¾ oraščića + ¼ delikatesnoga kvasca) mogu zamijeniti parmezan. Isprobajte jedan od takvih recepata

320 g integralnih špageta
500 g svježeg špinata
2 češnja češnjaka
2 žlice ekstradjevičanskoga maslinova ulja
250 ml biljnog vrhnja (sojino, zobeno ili rižino)
sol i svježe samljeven papar
malo svježe naribanog muškatnoga oraščića

Na vatru stavite velik lonac pun vode za kuhanje špageta. Dok se voda zagrijava, operite i očistite špinat te oljuštite i nasjeckajte češnjak. Kad špagete ubacite u kipuću vodu, u velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje te na njemu kratko propirjajte nasjeckani češnjak da bi zamirisao. Dodajte očišćeni špinat i pirjajte otprilike pet minuta da povene. Ulijte biljno vrhnje, posolite i popaprite, dodajte malo muškatnoga oraščića pa kuhajte na laganoj vatri dok se tjestenina ne skuha. Umiješajte u kuhanu tjesteninu nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala. Odmah poslužite.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci