Špageti s cvjetačom, lješnjacima i grožđicama

Zanimljiva slano-slatka kombinacija iz kuharice 'Moja mediteranska dijeta' dr. Lejle Kažinić Kreho, koju je podijelila s čitateljima Sense

(za 4 osobe)

300 g špageta
500 g cvjetače, odvojenih cvjetića
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
100 g krušnih mrvica
50 g lješnjaka, grubo narezanih
50 g suhih grožđica

Kuhajte špagete oko 5 minuta u uzavreloj vodi pa dodajte cvjetaču. Kuhajte još 5 minuta. Zagrijte tavu, dodajte ulje i kad se lagano zagrije, popržite krušne mrvice, lješnjake i grožđice. Po želji možete dodati malo začinskog bilja kao što je bosiljak ili origano. Kad smjesa zažuti, maknite tavu s vatre. Ocijedite špagete i opranu cvjetaču pa ih dodajte u tavu u kojoj je smjesa s mrvicama i izmiješajte. Poslužite odmah.

Lejla Kažinić Kreho, liječnica i nutricionistkinja

Preporučujemo

Ostali članci