Sok od tikvice, kruške i komorača

Tikvice s vremenom postanu gorke, stoga kupujte mlade tikvice i od njih pripremite sok čim se vratite s tržnice. Imaju malo kalorija, ali zato imaju vitamina C i kalija. Komorač će ovom soku dati blagu aromu anisa

Živimo užurbano, hranimo se s nogu i ponekad, ni uz svu volju, nemamo vremena za pripremu kompletnog, hranjivog obroka. Ipak, kako bismo tijelu vratili snagu i smanjili njegovu kiselost, važno je svakog dana u prehranu unijeti alkalne namirnice. A ima li jednostavnijeg načina od pijenja zelenih sokova i smoothieja? Austrijski doktor Stephan Domenig, ravnatelj klinike F. X. Mayr Health i veliki zagovornik alkalne prehrane, u svojoj knjizi donosi fine i jednostavne sokove za detoksikaciju organizma, a mi vam prenosimo jedan od njih:

1 tikvica
2 kruške
¼ komorača
3 cvijeta brokule sa stabljikama
šaka špinata

Tikvicu operite, narežite i stavite u sokovnik. Kruškama izdubite sredinu (ne morate ih guliti) i stavite ih u sokovnik. Komorač vertikalno prerežite kako biste ga lako stavili u sokovnik. Dodajte brokulu zajedno sa stabljikama te špinat. Dobro izmiksajte i ulijte u čašu.

Savjet: U smoothie ili sok uvijek stavite i stabljike brokule jer se u njima nalazi najviše tekućine.


knjiga

Iz knjige dr. Stephana Domeniga Alkalni sokovi & smoothieji, Školska knjiga

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci