Sok od kivija, raštike i metvice

Živimo užurbano, hranimo se s nogu i ponekad, ni uz svu volju, nemamo vremena za pripremu kompletnog, hranjivog obroka. Ipak, kako bismo tijelu vratili snagu i smanjili njegovu kiselost, važno je svakog dana u prehranu unijeti alkalne namirnice. A ima li jednostavnijeg načina od pijenja zelenih sokova i smoothieja? Austrijski doktor Stephan Domenig, ravnatelj klinike F. X. Mayr Health i veliki zagovornik alkalne prehrane, u svojoj knjizi donosi fine i jednostavne sokove za detoksikaciju organizma, a mi vam prenosimo jedan od njih

"Jedna od sjajnih strana pripreme povrtnih sokova sastoji se u tome što dobivamo tekuće eliksire, i to u manje od minute, dakle mnogo, mnogo brže od kuhanja", kaže dr. Stephan Domenig i predstavlja recept za još jedan izvrstan smoothie. Okusi se u ovom soku dobro prožimaju – savršen je za kasno ljetno popodne ili kao podsjetnik na ljeto u zimskim mjesecima

1 naranča
4 lista raštike
1 kivi
stabljika metvice

Naranču ogulite i stavite u sokovnik. S raštike odrežite stabljike i listove stavite u sokovnik. Kivi ogulite, pa i njega dodajte. Otrgnite desetak listića metvice i stavite ih u sokovnik. Dobro izmiksajte i ulijte u čašu.

Napomena: U trgovinama se može naći i takozvani „zlatni kivi” koji ne treba guliti jer nema dlačica. Kora s dlačicama je hranjiva i bogata vlaknima, ali okus nije za svakoga.

knjiga

Iz knjige dr. Stephana Domeniga Alkalni sokovi & smoothieji, Školska knjiga

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci