Slana torta od palente

U ovakvom obliku svoju će porciju zdravog povrća rado pojesti i oni koji ga inače prevrću po tanjuru. Ova slana torta, koja je odlična i za grickanje na zabavi, može se pripremiti dan prije pa podgrijati i zapeći u pećnici

200 g cvatića brokule

300 g cvatića cvjetače

1 žlica ekstradjevičanskoga maslinova ulja

sol

100 g naribanog sira

 

za palentu

1 litra vode

žličica soli

1 žlica ekstradjevičanskoga maslinova ulja

250 g instant-palente


Brokulu i cvjetaču 10 minuta kuhajte na pari ili 7-8 minuta u kipućoj vodi. Dobro ih ocijedite pa ih posolite i nauljite dijelom maslinova ulja. Ostatkom dobro premažite okrugli kalup promjera 24 cm.

U velikom loncu zagrijte vodu kojoj ste dodali sol i maslinovo ulje. Kad zakipi, uspite palentu uz neprestano miješanje kako ne bi nastale grudice. Kuhajte dok se ne zgusne, odnosno prema uputi na pakiranju. Maknite s vatre pa umiješajte 2/3 naribanog sira, a zatim skuhane cvatiće brokule i cvjetače.

Smjesu ulijte u kalup, poravnajte površinu pa kalup poklopite tanjurom i ostavite da se smjesa ohladi i stvrdne. Potom pospite preostalim naribanim sirom i zapecite pod grillom u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok se sir ne rastopi, a površina postane zlatnosmeđa. Narežite i poslužite.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci