Sladoled koji hrani i čisti tijelo

Izdvojite pet minuta za pripremanje sladoleda koji će vam zadovoljiti potrebu za slatkim ljetnim osvježenjem, a pritom tijelu pružiti i pravi, balansirani obrok

Ovo nije bilo kakav sladoled. Uz to što je ukusan i jednostavan za pripremu, uz pomoć vlakana i klorofila, istovremeno hrani i čisti tijelo. Sadrži iznimno kvalitetne namirnice.

Prah zelene pšenice Liquid Sun daje mu iznimno vrijednu dozu vitamina, minerala, enzima i klorofila. Neutralizira slobodne radikale i čisti organizam od toksina. A usput daje sladoledu simpatičnu zelenu boju.

Protein konoplje kvalitetan je i hranjiv protein biljnog porijekla. Sadrži sve esencijalne aminokiseline te optimalan omjer esencijalnih masnih kiselina (omega-6 i omega-3). Osim toga, sadrži vlakna, klorofil, magnezij, cink i željezo. Pruža tijelu kvalitetne proteine i masnoću koji hrane organizam, dok vlakna i klorofil pomažu umanjiti kiselost tijela. Konopljin protein lako se apsorbira i za razliku od većine drugih proteina, nema dodatnih sastojaka.

Maslac od kikirikija dodaje sladoledu poseban okus i zdravu, nezasićenu masnoću, kao i protein i vlakna. I bez brige, neće vas udebljati... ako ga ne pojedete previše, naravno.

Sastojci:
1 dcl vanilijina zobenog ili sojina mlijeka
1 žlica konopljina proteinskog praha
1 izrezana, smrznuta zrela banana
pola žličice praha Liquid Sun
1 žlica maslaca od kikirikija

Dan prije pripremanja sladoleda ogulite zrelu bananu, narežite je na kolutiće i spremite u zamrzivač u zatvorenoj plastičnoj vrećici. Priprema sladoleda je jednostavna. Stavite sve sastojke u mikser i izblendajte jednu minutu.

Uživajte u zdravom sladoledu!

Dragan Šurlan
Psiholog i trener
www.30Dana.com
www.ZagrebBootcamp.com


Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci