Sirovojedski džem od suhih višanja

Klasična se zimnica dugo priprema i obično je puna aditiva i šećera, isprobajte jedan malo drukčiji recept

1/2 šalice suhih višanja
oko 1/2 šalice vode
2 žlice meda (ili više, ako su višnje jako kisele)
kavijar 1/3 mahune vanilije

Višnje stavite u vodu da se namaču 20-ak minuta, a zatim ih ubacite u blender s preostalim sastojcima i izmiksajte u homogenu smjesu. Po potrebi dodajte vode. Ako želite, proces u blenderu možete prekinuti dok su višnje još u komadićima kako biste dobili željenu teksturu. Možete sačuvati i nekoliko cijelih višanja te ih dodati u gotovu kremu te nekoliko puta kratko promiješati u blenderu. Ako imate blender jake snage, višnje nije nužno namakati.

Marijana Pontoni, stručnjakinja za prehranu sirovim namirnicama

Preporučujemo

Ostali članci