Rolana piletina u umaku od nara

Ugodno će iznenaditi i najzahtjevnija nepca

1 veliki nar
4 filea pilećih prsa (oko 500 g)
sol
papar
100 g sira ricotta
4 sušene rajčice iz ulja, nasjeckane
1 žličica nasjeckanog bosiljka
1 žlica integralnog rižinog brašna
1 žlica maslaca
2 žlice maslinova ulja
200 ml crnog vina

Nar očistite, izdvojite 2 žlice zrnaca, a ostatak prebacite u duboku posudu i tučkom gnječite zrnca kako biste istisnuli sok. Kada ih dobro izgnječite, procijedite sok i ostavite sa strane.

Filee pilećih prsa očistite od suvišne masnoće pa svaki dio pažljivo zarežite po dužini, ali ne do kraja. Pažljivo ih rastvorite kako bi tvorila oblik leptira pa ih prebacite u vrećicu za zamrzavanje i potucite čekićem za meso kako biste ih stanjili. Na svaki komad pospite malo soli i papra. Ricottu pomiješajte sa sjeckanim rajčicama i bosiljkom. Podijelite ovu smjesu na četiri dijela pa njome premažite svaki komad piletine. Premazanu piletinu pažljivo zarolajte pa je uvaljajte u rižino brašno.

U velikoj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje, a kada postane jako vruće, brzo prepržite pripremljenu piletinu – prvo stranu na kojoj je spojena, a kada se lijepo zarumeni, okrenite.

Kada se piletina karamelizira sa svih strana dodajte crno vino, kratko prokuhajte pa dodajte i pripremljeni sok nara.

Smanjite vatru i kuhajte dvadeset minuta ili dok se umak ne zgusne. Na kraju doradite okus solju i paprom, prema potrebi. Poslužite uz pire i sačuvana zrnca nara.

Andrea Cukrov, cukar.com.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci