Rižoto od tri vrste žitarica

Za Sensu recept otkriva chef Ivan Simončić iz zagrebačkog hotela ARCOTEL Allegra

Sastojci (za 4 osobe):
400 g miksa riže sa žitaricama
1 luk
4 crvene paprike
Sol
Papar
Dimljeni tofu
1 jaje
Brašno
Narančin sok
1 čajna žličica sjemenki: chia, lan, suncokret, sezam
100 g mljevenog cornflakesa
Maslinovo ulje
Bijelo vino
Povrtni temeljac

Priprema:
Tofu narezati po duljini na prutiće, namočiti u smjesu od brašna, jaja i žitarica i tako ispanirati. Kad su prutići gotovi izvaditi ih na papirnati ubrus, posoliti i staviti na rižoto.

Luk narezati na sitne kockice i staviti da se prži na maslinovom ulju; dodati rižu i pustiti da se ugrije, dodati kapare i oguljenu pečenu papriku narezanu na trakice te pustiti da se sve dobro ugrije. Potom dodati 1 dcl bijelog vina i povrtni temeljac. Kad je riža skoro gotova začiniti, dodati sok od rajčice i tako gotovu rižu poslužiti i na vrh staviti pohani tofu.

chef Ivan Simončić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci