Recept za slanu granolu

Za sve one koji ne vole slatki doručak, postoji i slana verzija granole. Igrajte se okusima i iskušavajte razne dodatke i začine. Osim posnog sira, naša preporuka je slana granola uz dodatak sira Grana padano...

500 g zobenih pahuljica (može i kombinacija sitnih i krupnih)
150 g mljevenih bučinih sjemenki
50 g mljevenih lanenih sjemenki
80 ml maslinova ulja
70 ml vode
1/2 žličice himalajske soli

  • Zagrijte pećnicu na 150 °C.
  • U posudi pomiješajte zobene pahuljice, samljevene sjemenke buče i lana te sol. Dodajte maslinovo ulje i vodu te ponovo promiješajte.
  • Smjesu prebacite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje pa poravnajte i stavite u pećnicu. Pecite 50 minuta. Ova granola više se suši nego peče. Imat će divnu boju i bit će hrskava.

Savjet+ Što je dulje sušite na niskoj temperaturi, granola će imati hrskaviju teksturu.

Dubravka Fazlić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci