Pečeno povrće

Recept je za 4 osobe

500 g mrkve (žute i narančaste)
400 g korijena peršina
200 g pastrnjaka (žute repe)
100 g crvenog luka (bijeli dijelovi poriluka)

MARINADA:

1 dl kukuruznog ili suncokretovog ulja
1 žlica rižinog slada (1 čajna žlica smeđeg šećera)
1 čajna žlica suhog bosiljka
1/2 čajne žlice mješavine arapskih začina (cimet, kardamom...)
2 žlice umeboshi octa (pola čajne žlice soli)
1 dl vode
1 žlica balzamičnog octa (jabučni ocat)
crni papar po želji

Mrkvu, peršin i pastrnjak narežite na četvrtine, luk na polumjesece. Miješano povrće stavite u lim za pečenje, prelijte marinadom i ostavite da odstoji barem 20 min. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 20 min.

Željka Fordren Jambrešić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci