Pečena mrkva sa zelenom šalšom

Jeftin, zdrav i ukusan obrok prema receptu Gaza Oakleyja, autora kuharice 'Moja zelena kuhinja' i jednog od najpoznatijih svjetskih veganskih chefova

Za 4 porcije

Gotovo za 35 minuta

Sastojci:

  • 20 mladih mrkvi, očišćenih
  • 1 žlica maslinova ulja
  • prstohvat morske soli
  • prstohvat drobljenog crnog papra

Za zelenu šalšu:

  • šaka svježeg peršina
  • šaka svježeg vlasca
  • šaka svježeg bosiljka
  • 3 režnja češnjaka, protisnuta
  • 3 žlice kapara
  • 3 kisela krastavca
  • 1 žlica gorušice
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 3 žlice crvenog vinskog octa
  • prstohvat morske soli
  • prstohvat drobljenog crnog papra

Priprema:

Pećnicu unaprijed zagrijte na 180 °C.

Mrkvu stavite na pliticu za pečenje i poprskajte uljem te začinite solju i paprom.

Stavite mrkvu u pećnicu da se peče 20 minuta.

Dok se mrkva peče, sve sastojke za zelenu šalšu stavite u sjeckalicu i miksajte sve dok ne budu grubo usitnjeni.

Kad mrkva bude pečena, prelijte je izdašnim količinama šalše pa poslužite.

Ako vam ostane šalše, možete je pohraniti u hermetički zatvorenu posudu u hladnjaku do 5 dana.

 

Gaz Oakley

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci