Paleorecept: Pureće okruglice sa špagetima od povrća

Paleoprehrana sve je popularniji način prehrane u kojemu se ne limitira unos kalorija, nego je naglasak na načinu kako se namirnice biraju i kombiniraju. Umjesto tjestenine, kruha i krumpira, paleoprehrana obiluje povrćem koje pomaže da polako trošimo energiju, mesom i ribom te orašastim plodovima i sjemenkama koji organizmu daju zdrave masnoće. Isprobajte ovo klasično jelo na paleo način

Za okruglice:
500 g mljevene puretine
1 žlica talijanske začinske mješavine
1 glavica luka, nasjeckana
1 češanj češnjaka, protisnut
sol
papar

Za umak:
1 žlica maslinova ulja
1 glavica luka, nasjeckana
1 žlica chipotle ili čili paste
400 g rajčice iz limenke
1 svežnjić bosiljka

Za špagete od povrća:
500 g daikona, oguljenog
500 g tikvica, očišćenih

Zagrijte pećnicu na 200 °C.
U multipraktiku izmiksajte meso sa soli, paprom, začinima, lukom i češnjakom. Oblikujte okruglice. Prekrijte dno posude za pečenje aluminijskom folijom, poredajte okruglice i pecite ih oko 25 minuta, uz povremeno okretanje.

Za umak u tavi zagrijte ulje pa na laganoj vatri propirjajte luki. Umiješajte chipotle ili čili pastu, rajčice i nekoliko listića bosiljka. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
U spiralizatoru napravite špagete od daikona i tikvica.

Rasporedite ih u dvije posude za pečenje obložene papirom za pečenje i pecite 3 minute, dok se dobro ne zagriju. Špagete pažljivo umiješajte u umak i poslužite s okruglicama i listićima bosiljka.

Profimedia (Rex Features)

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci