Nadjeveni slatki krumpiri

"Kamufliran" u slatkim krumpirima batatima, kelj će s užitkom pojesti i oni koji inače tvrde da ga ne vole jesti

Za svaku porciju potrebno je:

1 veliki slatki krumpir

2 lista kelja

češanj češnjaka

1 žlica maslinova ulja

sol i svježe mljeven papar

naribani dimljeni tofu

 

Slatke krumpire operite i očistite četkom za povrće. Cijele ih stavite u hladnu vodu te kad voda zakipi, kuhajte 20 minuta. Za to vrijeme oljuštite i nasjeckajte češnjak te operite i dobro posušite listove kelja, a zatim ih nasitno narežite. Kuhane slatke krumpire ocijedite i ostavite da se ohlade. Potom ih prerežite pa žlicom pažljivo izdubite kako ne biste oštetili koru. Na maslinovu ulju pola minute propirjajte češnjak te dodajte kelj i pirjajte 3-4 minute da kelj omekša. Izvadite iz tave pa nekoliko minuta popržite izdubljeni slatki krumpir (po potrebi dodajte malo ulja) kako bi postao zlatnosmeđ i hrskav. Izdubljeni slatki krumpir nadjenite s oba nadjeva, posolite i popaprite te pospite s malo naribanoga dimljenog tofua. Želite li da jelo bude zasitnije, u nadjev dodajte kuhani slanutak ili grah.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci