Nadjeveni slatki krumpiri
"Kamufliran" u slatkim krumpirima batatima, kelj će s užitkom pojesti i oni koji inače tvrde da ga ne vole jesti

Za svaku porciju potrebno je:
1 veliki slatki krumpir
2 lista kelja
češanj češnjaka
1 žlica maslinova ulja
sol i svježe mljeven papar
naribani dimljeni tofu
Slatke krumpire operite i očistite četkom za povrće. Cijele ih stavite u hladnu vodu te kad voda zakipi, kuhajte 20 minuta. Za to vrijeme oljuštite i nasjeckajte češnjak te operite i dobro posušite listove kelja, a zatim ih nasitno narežite. Kuhane slatke krumpire ocijedite i ostavite da se ohlade. Potom ih prerežite pa žlicom pažljivo izdubite kako ne biste oštetili koru. Na maslinovu ulju pola minute propirjajte češnjak te dodajte kelj i pirjajte 3-4 minute da kelj omekša. Izvadite iz tave pa nekoliko minuta popržite izdubljeni slatki krumpir (po potrebi dodajte malo ulja) kako bi postao zlatnosmeđ i hrskav. Izdubljeni slatki krumpir nadjenite s oba nadjeva, posolite i popaprite te pospite s malo naribanoga dimljenog tofua. Želite li da jelo bude zasitnije, u nadjev dodajte kuhani slanutak ili grah.
Ostali članci
-
Još jedan razlog da ribu što češće uvrstite na…
Riba (ali ne ona pržena u dubokom ulju) poboljšava pamćenje, a može i…
-
Nikad više žedni! Ovaj zeleni smoothie…
Ako pijete vodu cijeli dan ali se i dalje osjećate žedni, iskušajte ovaj…
-
Još uvijek koristite brašno od žitarica?…
Donedavno su na našim kuhinjskim policama stajala isključivo brašna od…
-
Superhrana za superžene i supermuškarce! 5…
Osim što je ukusan i svestran, avokado je prava superhrana za naš organizam