Muffini bez pšenice

Slatko je naša prirodna potreba – od svih okusa organizam najviše treba upravo slatko, kaže Jadranka Boban Pejić i nudi zdrav makrobiotički recept za muffine

  • šalica kukuruznog griza
  • ½ šalice brašna od pira
  • ½ šalice rižina brašna
  • 2 čajne žlice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 1 i ½ šalice sojina mlijeka
  • 1 i ½ žlice limunova soka
  • ¼ šalice agavina sirupa
  • 2 žlice suncokretova ulja
  • žličica vanilije u prahu
  • 1 i ½ šalice borovnica ili drugog voća

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pomiješajte zasebno suhe (griz, brašno, prašak za pecivo, sol) pa tekuće (mlijeko, limunov sok, agavin sirup, ulje i vaniliju) sastojke te spojite dvije smjese. Na kraju umiješajte borovnice. Nauljite kalup za muffine (12 kalupa) i podijelite smjesu podjednako u sve kalupe. Pecite 30-40 minuta pa ostavite da se ohladi.

Jadranka Boban Pejić iz kuharice Prirodno i slatko

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci