Muffini bez pšenice
Slatko je naša prirodna potreba – od svih okusa organizam najviše treba upravo slatko, kaže Jadranka Boban Pejić i nudi zdrav makrobiotički recept za muffine

- šalica kukuruznog griza
- ½ šalice brašna od pira
- ½ šalice rižina brašna
- 2 čajne žlice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 1 i ½ šalice sojina mlijeka
- 1 i ½ žlice limunova soka
- ¼ šalice agavina sirupa
- 2 žlice suncokretova ulja
- žličica vanilije u prahu
- 1 i ½ šalice borovnica ili drugog voća
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pomiješajte zasebno suhe (griz, brašno, prašak za pecivo, sol) pa tekuće (mlijeko, limunov sok, agavin sirup, ulje i vaniliju) sastojke te spojite dvije smjese. Na kraju umiješajte borovnice. Nauljite kalup za muffine (12 kalupa) i podijelite smjesu podjednako u sve kalupe. Pecite 30-40 minuta pa ostavite da se ohladi.
Ostali članci
-
Jeftina superhrana: 8 razloga zašto jesti kiseli…
Bilo da pravitee domaći ili ga kupujete na tržnici, kiseli kupus slovi za…
-
Smoothie od suhih šljiva za bolju probavu
Suha šljiva je najstarije pučko sredstvo protiv zatvora - potiče rad…
-
Pečena mrkva sa zelenom šalšom
Jeftin, zdrav i ukusan obrok prema receptu Gaza Oakleyja, autora kuharice…
-
Iskušajte recepte jednog od najpoznatijih…
Jednostavni recepti puni bjelančevina, snage i zdravlja krase novu knjigu…