Mindful doručak: Slatki batat

Početak dana mnogima je stresan i rijetko uspijevamo pripremiti cjelovit obrok koji bi nam dao dovoljno energije i osigurao kvalitetne nutrijente. Tom problemu su doskočile life & nutrition coach Dubravka Fazlić i ekonomistica Mara Bekavac, autorice e-knjižice s receptima Mindful doručak koja potiče da u pripremu hrane dodamo ključan sastojak za zadovoljstvo, a to je – svjesnost. Uz ove zdrave recepte, od kojih su neke podijelile s nama, jutra mogu biti finija i zdravija, a mi više fokusirani na svaki svoj korak...

Dubravkinu i Marinu e-kuharicu s desetak autorskih recepata koje prate mindfulness savjeti možete skinuti na www.peptu.com i www.dubravkafazlic.com

Slatki batat

Mindful savjet: Naše je tijelo savršen izum i ono nam zna pokazati što nam odgovara, a što ne, te koliko nam je hrane dovoljno. Naučimo ga slušati.

Sastojci
1 batat srednje veličine
2 žlice kokosovog ulja
1 žličica meda
listići kokosa
2 žlice bučinih sjemenki
2 žlice šipka

Postupak
Zagrijte pećnicu na 175 °C. Batate operite, ogulite i narežite na kockice te ih poslažite na lim za pečenje i premažite kokosovim uljem. Stavite u pećnicu i pecite cca 20 minuta, dok ih vilicom ne možete probosti. Batate blendajte štapnim mikserom dok ne dobiju kremastu strukturu. Stavite ih u zdjelicu i na vrh stavite kokos listiće, bučine sjemenke i šipak.

Naše bilješke
Volimo ponekad ovoj kombinaciji dodati i lješnjake, a kako biste dobili još finiju aromu, slobodno veću količinu tostirajte i čuvajte je za ovakve kombinacije.
Možete u kremaste batate dodati cimet i kikiriki maslac, a na vrh što god vam prija.

dubravka fazlić i mara bekavacDubravku Fazlić i Maru Bekavac spojila je ljubav prema dobroj i zdravoj hrani

Proučite i druge recepte:

Mindful doručak: Slatki batat

Mindful doručak: Muffin u šalici iz mikrovalne

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci