Provjerite zašto je mediteranska prehrana i dalje je broj jedan u svijetu

Smatra se najzdravijom prehranom na svijetu već četvrtu godinu za redom. Doznajte kako i zašto mediteranska dijeta djeluje preventivno na razvoj bolesti

Već 4 godine najbolja prehrana na svijetu

Na renomiranoj američkoj platformi U.S. News & World Report, koja svake godine rangira razne dijete širom svijeta, mediteranska je prehrana već četvrtu godinu zaredom proglašena najboljom. Status „broja jedan“ dodijelio joj je tim vrsnih nutricionista, liječnika i savjetnika čiji je cilj pružiti pouzdane i znanstveno dokazane informacije i prehrambene smjernice.

„Brojna istraživanja potvrđuju da mediteranska prehrana, koja se ponajprije temelji na povrću, voću, morskim plodovima, orašastim plodovima, maslinovu ulju i začinskom bilju, pridonosi dugovječnosti i prevenciji kroničnih bolesti. Velika je prednost ovakvog načina prehrane to što ne isključuje nijednu skupinu namirnica.

Upravo zbog svoje raznolikosti nutritivno je uravnotežena, ukusna, lako primjenjiva i dugoročno održiva“, navodi se u izvješću U.S. News & World Report u kojemu je mediteranska prehrana na prvome mjestu u sljedećim kategorijama: najjednostavnija dijeta za pridržavanje, najbolja pravilna / zdrava prehrana, najbolja dijeta za prevenciju i liječenje šećerne bolesti te najbolja dijeta za zdravlje srca.

 

Ivana Vodogažec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci