Kvinoja - najbolja prijateljica žena
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) kvalitetu proteina u kvinoji uspoređuje s kvalitetom proteina iz mlijeka. Mogli bismo je nazvati superžitaricom iako nije prava žitarica, nego sjeme lisnate biljke za koju se smatra da je daljnji srodnik špinata...

Kvinoja je bogata željezom, kalijem, riboflavinom, vitaminom B6, niacinom, tiaminom, magnezijem, cinkom, manganom i folnom kiselinom. Zbog bogatstva magnezijem idealan je izbor za žene koje imaju problema s migrenom. Obilje riboflavina kvinoju čini supernamirnicom za kožu jer doprinosi boljoj elastičnosti, tonira je te tako sprečava nastanak bora i prirodno izravnava već postojeće.
Sadrži devet esencijalnih aminokiselina pa jača kosu i pomaže regeneraciju oštećenih vlasi. Kvinoja ima nizak glikemijski indeks i zato je idealna za sve koji boluju od dijabetesa ili predijabetesa, kao i za osobe s viškom kilograma te one kojima nedostaje energije.
Ostali članci
-
Vikend vege meni: Užitak iz pećnice
Za hladna vremena osobit je užitak pojesti nešto netom (za)pečeno
-
Želite živjeti zdravije? Mario će vam pokazati…
O važnosti zdravih životnih navika uče nas još od malih nogu, no s…
-
Vikend meni: Brzi ručak & desert
Brzo i lako. Ključna riječ - bundeva!
-
Zobeni kolačići s bananom i medom
Ovo su omiljeni kolačići food blogerice Petre Terner. Osim kao desert, ove…