Kruh od kokosova brašna

Za rahliji kruh, kokosovo brašno pomiješajte sa 2 žlice aru praha ili kukuruznoga škroba. Želite li napraviti slatki kruh, dodajte 2 žlice tekućeg prirodnog sladila (med, javorov sirup, rižin slad, nektar od agave), a možete umiješati i 50 - 100 g suhoga voća.

¾ šalice kokosova brašna
1 žličica praška za pecivo
6 jaja
½ žličice soli
½ šalice kokosova ulja sobne temperature (u tekućem stanju)


Pećnicu zagrijte na 180 °C. Duguljast kalup za kruh srednje veličine namastite ili obložite papirom za pečenje. Kokosovo brašno pomiješajte s praškom za pecivo. Jaja razbijte u zdjelu, dodajte im sol i tekuće kokosovo ulje pa razmutite. Dodajte mješavinu s kokosovim brašnom i miješajte dok ne nestanu grudice. Smjesu ostavite da odstoji 5 minuta pa je ulijte u kalup. Pecite 35 - 40 minuta (provjerite je li kruh pečen do kraja: čačkalica zabodena u sredinu mora ostati suha). Ostavite da se ohladi u kalupu, a potom kruh pažljivo izvadite iz kalupa i stavite na rešetku da se potpuno ohladi.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci