Kruh od klica
Klice i proizvodi od klica olakšavaju i poboljšavaju probavu. Prilikom klijanja sjemena u njemu se povećavaju sadržaji vitamina, enzima i drugih životno važnih supstanci. Osim što ih možete dodati svim obrocima, od klica možete napraviti i kruh

Potrebno vam je:
• 1 šalica klica proklijale pšenice (1–2 dana klijanja)
• šalica kima
• gazirana voda
Sameljite proklijalu pšenicu u blenderu, ali prije mljevenja, klice operite u toploj vodi (40 stupnjeva) da bi se lakše samljele. Pomiješajte ih s kimom, a zatim dodajte dovoljno mineralne vode da dobijete tijesto. Smjesu stavite u lim za pečenje koji ste prije posuli integralnim brašnom ili na papir za pečenje, kako se kruh ne bi zalijepio. Nožem izrežite tijesto na manje kvadrate.
Kruh sušite na 100 C oko sat vremena ili duže na 50 C. Kada se kruh ohladi, izvadite ga iz lima za pečenje i čuvajte u krpi da bi duže ostao svjež. Ako ga čuvate u hladnjaku, može ostati svjež i do tjedan dana.
Ostali članci
-
Vikend vege meni: Užitak iz pećnice
Za hladna vremena osobit je užitak pojesti nešto netom (za)pečeno
-
Želite živjeti zdravije? Mario će vam pokazati…
O važnosti zdravih životnih navika uče nas još od malih nogu, no s…
-
Vikend meni: Brzi ručak & desert
Brzo i lako. Ključna riječ - bundeva!
-
Zobeni kolačići s bananom i medom
Ovo su omiljeni kolačići food blogerice Petre Terner. Osim kao desert, ove…