Kruh od bijelog kukuruza
Kukuruz je dobar izvor energije, a poboljšava i rad crijeva; isprobajte recept s bijelim kukuruzom

400 g bijelog kukuruznog brašna
10 g praška za pecivo
1/2 žličice himalajske soli
2 jušne žlice maslinova ulja
1/2 dl vode
Pećnicu zagrijte na 170 °C.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U vodu ulijte ulje i malo-pomalo dodajte suhoj smjesi. Tijesto ne smije biti tvrdo. Ako bude trebalo više vode, slobodno je dodajte.
Smjesu stavite u kalup za kruh obložen papirom za pečenje. Pecite na 170 °C, otprilike 35 minuta. Ispečeni kruh ostavite da se hladi 10 minuta u kalupu, a potom ga izvadite iz kalupa zajedno s papirom za pečenje i stavite na rešetku da se ohladi.
Ostali članci
-
Još jedan razlog da ribu što češće uvrstite na…
Riba (ali ne ona pržena u dubokom ulju) poboljšava pamćenje, a može i…
-
Nikad više žedni! Ovaj zeleni smoothie…
Ako pijete vodu cijeli dan ali se i dalje osjećate žedni, iskušajte ovaj…
-
Još uvijek koristite brašno od žitarica?…
Donedavno su na našim kuhinjskim policama stajala isključivo brašna od…
-
Superhrana za superžene i supermuškarce! 5…
Osim što je ukusan i svestran, avokado je prava superhrana za naš organizam