Kruh koji se ne mijesi

2,5 čaše pšeničnog brašna T-850
2 čaše integralnog brašna
4 žlice samljevenih bundevinih sjemenki
4 žlice samljevenih lanenih sjemenki
pola svježeg kvasca
žličica šećera (ili više ovisno o ukusu)
žličica soli (ili više)
vode

Ovaj recept dopušta da se kombiniraju različite vrste brašna i sjemenki, u različitim omjerima, i uistinu ga svatko može napraviti. Gušt ga je raditi jer uvijek imaš osjećaj da radiš neki novi kruh. Recept mi je dala prijateljica Sandra jednog ljeta na moru.

U zdjelu staviti brašno i dodati samljevene sjemenke. Dodati i sol.

U 1,5 dl mlake vode staviti žličicu šećera i kvasac dok se ne otopi. Uliti otopljeni kvasac u smjesu, promiješati i dodati onoliko vode koliko je potrebno da smjesa izgleda kao kaša. Izliti kašu u nauljen i pobrašnjen kalup, koji se potom položi u hladnu pećnicu. Namjestiti temperaturu na 250 stupnjeva i peći 15 minuta. Nakon toga peći još 45 minuta na 180 stupnjeva. Kad je kruh pečen, treba ga izvaditi i staviti u mokru krpu 15 minuta. Pustite da se ohladi. A kad se ohladi – nećete ga moći ne pojesti cijelog!

Maja Stanojević Pokrovac

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci