Kokosov kefir

Fermentirani proizvodi u trgovinama nerijetko su puni šećera, raznih aroma i aditiva. Fermentacijom u kućnoj radinosti možemo kontrolirati koje namirnice i začine koristimo, kao i kvalitetu namirnica, pa čak i vode. Na taj način u organizam unosimo mnoštvo enzima i probiotika koji nastaju fermentacijom. Prenosimo vam recept iz Planetopijine kuharice Fermentirano koji će osvježiti vaše nepce

½ kokosove vode
2 žlice kristala vodenog kefira
Kokosovu vodu pomiješajte s kristalima vodenog kefira
(ne koristite metalni pribor)

PRIPREMA: Ostavite da fermentira na sobnoj temperaturi 1 - 2 dana. Gotovi napitak možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana.
Napomena: Umjesto kokosove vode možete koristiti i prirodni jabučni sok ili neki drugi.
Korištenje: Kao osvježavajući napitak

fermentirano knjiga

Maja Kefeček iz kuharice Fermentirano, Planetopija

Ostali članci