Kako se radi veganska majoneza - aioli

Malomasna veganska zamjena za pikantnu majonezu može poslužiti kao dodatak sendvičima i vegeburgerima, kao dip uz sirovo povrće narezano na štapiće te preljev za salate

225 g mekog tofua

3-4 žlice limunova soka

3-4 žlice povrtnog temeljca

2-3 žličice senfa

2-3 žličice nektara od agave

1 češanj češnjaka

soli i bijelog papra po ukusu

 

U blender stavite tofu, po 3 žlice limunova soka i povrtnog temeljca, po 2 žličice senfa i nektara od agave, oljušten i krupno narezan češnjak te, ako povrtni temeljac nije slan, prstohvat soli. Smiksajte pa kušajte i provjerite gustoću te po potrebi i svom ukusu dodajte još limunova soka i temeljca, odnosno senfa i nektara od agave, kao i mljevenoga bijelog papra.

 

Patricia Lucija Tomasović

Preporučujemo

Ostali članci