Iskušajte recepte jednog od najpoznatijih svjetskih veganskih chefova

Jednostavni recepti puni bjelančevina, snage i zdravlja krase novu knjigu jednog od najpoznatijih svjetskih veganskih chefova Gaza Oakleyja 'Moja zelena kuhinja'. Uživajte u njegovim novim kreacijama bez namirnica životinjskog podrijetla i inspirirajte se obrocima koji su dobri i za vas i za planet

Milijun pratitelja obožava njegove veganske delicije

Gaz Oakley, autor svjetske uspješnice Vegan 100 posto, planetarno poznat i kao @avantgardevegan, s razlogom ima više od milijun pratitelja na društvenim mrežama s kojima dijeli svoju strast za uzbudljivim veganskim jelima koja su slavlje za oko, dušu i nepce.

Gaz Oakley postao je chef u Cardiffu, u Walesu, u Velikoj Britaniji, kad mu je bilo samo 15 godina. Otkako je odlučio postati vegan, profesionalne tehnike koje je naučio strasno i beskompromisno koristi da bi osmislio inovativna veganska jela.

Njegov Instagram profil i Youtube kanal @avantgardevegan imaju više od milijun pratitelja i sve su njegove kuharice svjetske uspješnice, a prva, Vegan 100 posto, prevedena je i na hrvatski jezik. Gaz često gostuje u mjestima diljem svijeta, a 2018. na gostovanju u Zagrebu svojim je jelima, ali i osobnošću, oduševio i hrvatsku publiku.

U svojoj drugoj knjizi na hrvatskome jeziku Gaz donosi nove gurmanske recepte koji su jednostavniji, s uputama koje nas vode korak po korak, uz savjete i praktične napomene o sastavu i načinu pripreme.

IMG_8329ob

„Strast koju osjećam prema kuhanju danas je jača nego kad sam prije 15 godina zakoračio u svijet profesionalnog kuhanja. Neprekidno učim i obožavam eksperimentirati s novim sastojcima i tehnikama. U ovoj ćete knjizi naići na specijalitete, jela, sastojke i arome iz cijeloga svijeta jer sam posljednjih godina imao sreće da mi se pružila prilika za putovanjima“, govori Oakley.

Od doručka do deserta, svaki je obrok eksplozija okusa u više od 70 fantastičnih veganskih recepata koje možemo prilagoditi svojim potrebama, raspoloženju i rasporedu. „Svaka fotografija u ovoj knjizi je realna – nije bilo posebnih načina stiliziranja hrane. Svi specijaliteti prikazani na fotografijama stvarna su hrana koju sam sam pripremio i stilizirao. A jamčim vam i da je okus svakog jela fantastičan“, s oduševljenjem priča chef koji je promijenio naš način kako gledamo vegansku hranu i otvorio svijet novih mogućnosti u našim kuhinjama.

Iskušajte njegove recepte koje prenosimo iz knjige 'Moja zelena kuhinja' (izdavač Planetopija):

Francuska juha od luka prema receptu Gaza Oakleyja

Umami patlidžani za prste polizati

Pečena mrkva sa zelenom šalšom

Portugalske pite Pastéis de nata

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci