Integralna tjestenina s brokulama i inćunima

Jelo Sensine suradnice dr. Lejle Kažinić Kreho, koje je uvrstila u svoju knjigu Moja mediteranska dijeta - ukusno i čuva zdravlje

za 4 osobe

500 g brokule, narezane na manje cvjetove, stabljika narezana na kolutove
350 g integralnih špageta
100 g slanih inćuna
2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
1 čili papričica, po želji
3 češnja češnjaka, tanko narezana

Kuhajte brokulu oko 3 do 4 minute, neka bude al dente. Prelijte je hladnom vodom da bi zadržala boju te je stavite sa strane. Tanko narežite inćune. Špagete također skuhjate al dente pa ih ocijedite. U tavi debljega dna na žlici maslinova ulja pržite oko 2 minute češnjak, inćune i čili papriku (ako je koristite). Dodajte ostatak maslinova ulja i brokule te još pržite oko 3 minute. Dobro izmiješajte smjesu pa joj dodajte vruće špagete i ponovo sve dobro izmiješajte. Popaprite. Ne treba dodavati sol jer su inćuni dovoljno slani! Jelo poslužite toplo.

Lejla Kažinić Kreho, liječnica i nutricionistkinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci