Fitoestrogenski kruh od leće

Velika pobornica mediteranske prehrane dr. Kažinić Kreho uvijek naglašava da zdravlje i ravnotežu ne treba tražiti u popularnim trendovima prehrane koji stižu sa svih strana svijeta kad u našem podneblju već imamo najzdravije tradicijske jelovnike. Isprobajte njezin recept za kruh od leće koji je uvrstila u svoju kuharicu Moja mediteranska dijeta

220 g zelene leće, kuhane i ocijeđene
550 ml vode
6 kriški integralnoga kruha, grublje usitnjenih u mikseru (ne tako sitno kao krušne mrvice)
2 ekološka jaja
220 ml temeljca od povrća
2 žlice mljevenih oraha
1 ½ žlica zobenih pahuljica
30 g umaka od rajčice
1 žličica suhoga bosiljka
1 žlica origana
2 češnja češnjaka, zgnječena
crni papar, sol
1 žlica maslinova ulja
3 žlice krušnih mrvica

Zagrijte pećnicu na 220 °C. Nauljite kalup za kruh. U velikoj posudi pomiješajte sve sastojke osim krušnih mrvica. Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup i pecite 40 minuta. Zatim je pospite krušnim mrvicama te pecite još 10 minuta. Neka kruh prije rezanja odstoji 10 do 15 minuta.

Lejla Kažinić Kreho, liječnica i nutricionistkinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci